Kontakt

ALU Prozori

ALU Prozori

1


alu-12

1


alu-12

1


alu-12

1


alu-12

1


alu-12

1


alu-12

1


alu-12

1


alu-12


Alu prozori su postali popularni krajem 20 veka, ali se u poslednjih nekoliko godina došlo do značajnih tehnoloških problema sa kojima su rešeni i retki nedostaci koji su se pripisavali ovom tipu stolarije poput kondenzacije i komplikovanog, nezahvalnog održavanja.

Ipak najveća kritika na račun alu prozora je bila slabija termalna izolacija u odnosu na PVC prozore, ali se u ponudi Mond Line Pro-a nalaze i aluminijumski profili sa takozvanim „termičkim mostom“ koji značajno poboljšava termalnu, ali i zvučnu izolaciju.

Prozori povezuju naš životni prostor sa spoljnim svetom, a u isto vreme ih i razdvajaju. Donose svetlost u kuću i omogućavaju nam da gledamo napolje. Štite nas od vetra i kiše, zimi čuvaju toplotu doma, a leti obezbeđuju svežinu. Uske konture aluminijumskih profila će ulepšati, odnosno uvećati vaš pogled na vaše dvorište, ulicu ili grad.

Prednosti ALU prozora u odnosu na PVC

Alu prozori se sve više probijaju na tržištu najviše zbog zahteva moderne arhitekture koja se radije okreće aluminijumu, nego PVC-u. Mali broj modernih objekata ima plastične prozore, a kako je jedna od bitnih odlika moderne arhitekture velika osvetljenost prostorija prirodnim svetlom, veća pogodnost aluminijuma za velike prozorske otvore je glavni razlog za to. Sledeći razlog je elegantni, minimalistički dizajn sa oštrim ili blago oblim ivicama, ali i dostupnost profila u velikom broju boja, što ranije nije bio slučaj i što se ozbiljno uzimalo protiv alu stolarije.

Po merenjima aluminijum je tri i po puta jači od PVC-a i 4,3 puta od drveta, a pritom je mnogo lakši, što objašnjava zašto se ovaj materijal koristi za velike otvore, izdržljiv je i ne zahteva posebno održavanje. Pritom su alu prozori otporni i na atmosferske uticaje, ali i na štetočine koje napadaju drvene profile poput termita, pored toga su otporni na koroziju i na njima se neće javiti sitni deformiteti. A aluminijumski profili su jeftiniji od drvenih kod kojih se redovno javljalju ovi problemi, i koji zahtevaju ozbiljno održavanje. Takođe, znatno je lakše ugraditi aluminijumske prozore od drvenih, a nećete trošiti pare i vreme na lakiranje i zaštitu kao kod drvenih prozora.

Imate pitanje za nas?

Kontaktirajte stučnjaka za PVC

Ili nas pozovite

011/288-7460

Trajnost ALU prozora

Sigurnost vašeg doma će biti i te kako povećana ugradnjom aluminijumskih prozora, zbog već navedenih karakteristika materijala, ali i mogućnosti da se izborom profila dodatno poboljša bezbednost vas i vaših ukućana.

Aluminijum je i termalno stabilan, što znači da se ne širi i ne smanjuje pod uticajem hladnoće, toplote i vlage. Ono što dodatno povećava sigurnost kuće je i nezapaljivo svojstvo ovog materijala.

Podobnost za manipulaciju čini aluminijum idealnim za sve potrošače koji imaju posebne potrebe, jer možete dobiti oblik koji želite, ne morate se ograničavati na unapred određene dimenzije i pravougaoni oblik. Veliki plus za aluminijum je i to što je u pitanju materijal 100% podoban za reciklažu, a pritom nije toksičan.

Arhitekte se za komercijalne zgrade skoro kao po zakonu odlučuju za aluminijumske prozore, ali tako i za škole, bolnice i druge institucije, mada alu prozori svakako nalaze svoje mesto i među stambenim objektima.

Mond Line Pro koristi profile renomirane grčke kompanije Elvial i izrađuje aluminijumske prozore za domaće tržište, region, ali i za Evropsku Uniju.[Social9_Share]

© 2023 PVC stolarija Mondline. Sva prava zadržana.