Kontakt

VEKA PROFILI – PROZORI, VRATA, ROLETNE

VEKA prozori istovremeno spajaju i odvajaju životni prostor od spoljašnjeg sveta. Oni omogućavaju priliv svetlosti i pogled ka spoljašnosti. Ujedno Vas čuvaju od vetra i kiše, zimi zadržavaju toplotu, a leti čuvaju svežinu.

VEKA prozori odgovaraju različitim prohtevima ne samo zbog svog atraktivnog dizajna, već i zbog njihovih izuzetnih tehničkih karakteristika, kao što su: postojanost materijala koji prozore čini dugotrajnim, i višekomornim sistemima sa odličnim izolacionim svojstvima, zahvaljujući kojima smanjujete troškove grejanja i povećavate stabilnost i sigurnost prozora. Optimalna zvučna izolacija obezbedjuje mir i komfor u Vašem domu, a PVC-materijal, lak za održavanje, sa izuzetno postojan i otporan na sve klimatske uslove, pruža trajan atraktivan izgled Vašem prozoru. Čelično ojačanje prema VEKA smernicama garantuju Vam visok nivo sigurnosti.

 

SISTEM ULAZNIH VRATA

 

Ulazna vrata su najbitniji stilski element svake fasade i moraju zadovoljiti sve Vaše visoke zahteve. Oni moraju da apsolutno pouzdano funkcionišu, da Vas štite od vremenskih nepogoda i da pružaju najviši nivo sigurnosti. VEKA sistemi ulaznih vrata Vam, ne samo zbog vrhunskog kvaliteta profila, mogu pružiti sve to.

Pomoću dodatnog ojačanja, specijalnih okova i stakla se dodatno može povećati nivo sigurnosti i zaštita od provale.

Neiscrpan asortiman oblika i kombinacija vrata – individualna i po Vašoj meri – ispuniće i Vaše najviše zahteve. Jednokrilna, dvokrilna ili vrata sa više elemenata za velike kuće, klasičnog ili modernog stila, sa ispunom od sigurnosnog stakla ili kaseta, sa jednim ili više elemenata sa strane, modernih neobičnih linija ili jednostavno elegantne – VEKA sistemi ulaznih vrata su idealno rešenje za najrazličitije situacije ugradnje kako pri novogradnji tako i za renoviranje.

 

SISTEM KLIZNIH VRATA

 

Sistemi kliznih vrata omogućavaju harmoničan pristup bašti, terasi ili balkonu u vaš životni prostor i time povećavaju kvalitet stanovanja. Kako pri naknadnom renoviranju starih objekata ne bi moralo vršiti velike konstruktivne izmene, VEKA sistemi kliznih vrata se mogu proizvesti u najrazličitijim dimenzijama i nude savršena rešenje za sve Vaše individualne želje. U ponudi je široka paleta konstrukcijskih tipova.

Želeli bi smo da Vam predstavimo sisteme za podizno-klizna vrata (HS) i paralelno-klizna-kip-vrata (PSK). Podizno-klizna vrata su veoma pogodna u slučaju pomeranja velikih staklenih površina. Krila miruju na odvojenim šinama, a prilikom otvaranja se lagano podigne krilo i pomeri u stranu. Paralelno-klizna-kip-vrata se upotrebljavaju kod manjih prolaza kao što su to balkonska vrata. Pokretno krilo se lako kipuje, pomera na šinu-vodjicu i pomera u stranu.

 

SISTEM ROLETNI

VEKA roletne pružaju zaštitu od sunca, toplote i neprijatne svetlosti, zaštitu od neželjenih pogleda i nepoželjnih gostiju. Pri niskim temperaturama zadržavaju toplotu u prostorijii, a istovremeno su i atraktivni stilski element svake fasade. VEKA paleta proizvoda sistema za roletne poseduje različite modele i konstrukcije pogodne za ugradnju pri novogradnji, kao i pri renoviranju.

Kod kompletnih kutija za roletne su prozor, roletne i kutija jedna harmonična celina, a time je i njihova montaža znatno jednostavnija. Kutija i profili za roletne su napravljeni od optimalno kvalitetnog PVC materijala, otpornim na udarce i vremenske nepogode i time garantuju visok nivo stabilnosti i izdržljivost pri ekstremnim opterećenjima.

Kratak pregled prednosti:

 • Brza i laka ugradnja zbog kompatibilnosti sistema
 • Dobro dihtovanje i besprekorna funkcionalnost
 • Kutije za roletne sa izolacionim umetkom za otimalnu termoizolacionu vrednost: Usb = 0,85 W/m²K
 • Revizioni otvor se prema želji može postaviti unutar prostorije ili sa donje strane kutije
 • Stabilna tehnika vezivanja pomoću metalnih profila i šrafova kutije sa štokom
 • Materijal je lak za održavanje, otporan na svetlost i vremenske nepogode i time garantuje trajan atraktivan optički izgled.
 • Rukovanje po izboru sa gurtnom, šipkom ili električnim motorom

 

Za više boja u životu

 

Vrata i prozori u boji daju posebnu čar svačijem domu. Kompanija VEKA nudi široku lepezu boja i tekstura „drveta“ koja može zadovoljiti ukus i onih najprobirljivijih. Boju prozora možete izabrati u skladu sa bojom fasade Vaše kuće ili zgrade. Trake u boji se mogu postaviti na jednu ili obe strane i dozvoljavaju bezbroj kombinacija, ukoliko želite da Vam je boja unutrašnje strane prozora drugačija od spoljne.

Što se tiče površine profila u boji, VEKA sama ovde postavlja visoke standarde kvaliteta, kao i kod ekstrudiranja profila. Naš proizvodni proces garantuje strukture i boje koje su veoma otporne na sve vremenske neprilike i vremenom ne menjaju boju – čak i pri jakom sunce ili ekstremnoj morskoj klimi.

BOJE

Proveren kvalitet

Što se tiče površine profila u boji, VEKA sama ovde postavlja visoke standarde kvaliteta, kao i kod ekstrudiranja profila. Naš proizvodni proces garantuje strukture i boje koje su veoma otporne na sve vremenske neprilike i vremenom ne menjaju boju – čak i pri jakom sunce ili ekstremnoj morskoj klimi.

Reciklaža

U Beringenu-Nemačka VEKA Umwelttechnik GmbH poseduje najmodernije postrojenje za reciklažu PVC-a. Ovde se vrši kompletna reciklaža PVC-prozora, vrata, roletni i PVC-panela, od seckanja do automatskog sortiranja materijala. Naravno ovo se podrazumeva i za profile u boji. Najmodernija tehnologija prepoznaje boje i odgovarajuće sortira materijale. PVC dobijen reciklažom, se bez imalo gubitka na kvalitetu ponovno upotrebljava u proizvodnji novih profila.

 

Kombinacija sistema

Ukoliko gradite ili renovirate prozori i vrata postaju najbitniji element u oblikovanju Vašeg životnog prostora. Samo ukoliko uskladite oblik i proporcije prozora, boju štoka ili raspored ukrasnih prečki sa postojećom fasadom, postižete harmoničan izgled celokupnog objekta.

Projektanti i gradjevinski izvodjači mogu u zavisnosti od želje ili stila kuće odabrati različite dizajn linije: na raspolaganju su zaobljeni sistemi, blagih ivica, kao i sa izraženim i ravnim ivicama ili inovativni sistemi za avangardni izgled prozora.

VEKA SWINGLINE je novi prozorski sistem, koji zadovoljava i najviša očekivanja po pitanju dizajna i funkcionalnosti. On privlači svojim elegantno zaobljenim ivicama, uskladjenim proporcijama i dinamičkoj optici. Ovaj sistem pruža visoku izolaciju i optimalnu stabilnost pomoću višekomorne konstrukcije i čeličnog ojačanja, kompatibilnog za sve sisteme sa dubinom ugradnje od 70-mm..

Celokupnu harmoničnu sliku upotpunjuje decentna siva zaptivka u krilu i štoku. Široka paleta aktuelnih boja i dekora pruža brojne mogućnosti dekoracije fasade.

 • Atraktivan, zaobljen dizajn, uskladjenih proporcija i sivom zaptivkom
 • Veoma lako održavanje zbog homogenih površina profila i lajsni za staklo
 • 5-komorni profil sa osnovnom ugradnom dubinom od 70 mm
 • Visoka izolacija u cilju smanjenja troškova grejanja i spoljašnje buke
 • Optimalna statika u cilju dugoročnog funkcionisanja i očuvanja vrednosti
 • Specijalno oblikovana čelična armatura, koja omogućava veću stabilnost i ugradnju zaštitnih okova protiv obijanja
 • Ekskluzivan, savremen sistem

 

VEKA SOFTLINE 70AD

VEKA sistem klasičnog dizajna sa ugradnom dubinom od 70 mm. Atraktivan i elegantan dizajn postiže se blago zaobljenim ivicama, sa veoma malom vidnom površinom, čiji neutralan izgled se idealno uklapa u sve tipove arhitekture.

Ovaj tip 70-mm-dubine proverenog sistema SOFTLINE omogućava još bolju stabilnost i optimalnu toplotnu i zvučnu izolaciju – prvenstveno zbog iste dubine ugradnje i potpune kompatiibilnosti sa ostalim sistemima sa 70-mm dubinom ugradnje, SWINGLINE i TOPLINE.

 • Klasične konture blago zaobljenih ivica sa zaptivkama sive boje
 • Veoma lako održavanje zbog homogenih površina profila i lajsni za staklo
 • Petokomorni profili sa osnovnom ugradnom dubinom 70 mm
 • Visoka izolacija u cilju smanjenja troškova grejanja i spoljašnje buke
 • Optimalna statika u cilju dugoročnog funkcionisanja i očuvanja vrednosti
 • Specijalno oblikovana čelična armatura koja omogućava veću stabilnost i ugradnju zaštitnih okova protiv obijanja
 • Savremena tehnika proverenog dizajna

 

VEKA EFFECTLINE

Klasično dizajnirani VEKA sistem sa ukupnom debljinom od 70 mm.
EFFECTLINE sistemi za stolariju:
• klasične konture sa blago zakrivljenim ivicama
• izražene izolacione osobine koje minimiziraju troškove grejanja i spoljašnju buku
• izuzetno lako održavanje zahvaljujući homogenim površinama i naprekidnim vezama sa staklom/li>
• 5-to komorni profil sa baznom ukupnom debljinom od 70 mm

 

ROLETNE

VEKAVARIANT Sistem nove generacije za kutije za roletne

VEKAVARIANT je prvi predstavnik potpuno nove generacije VEKA kutija za roletne. On u potpunosti ispunjava sve norme i standarde, a ujedno i najviše zahteve po pitanju održavanja i funkcionalnosti – a sve to uz jednostavnu montažu i obradu i pritom visoku ekonomičnost. Veliki izbor inovativnih rešenja detalja su moguće pomoću široke palete mogućih varijanti sa samo jednim osnovnim – profilom. Ovo doprinosi uštedi troškova za materijal i ekonomičnosti lagerovanja, posebno za proizvodjače, koji u svojoj ponudi imaju profile u boji.
Roletne se sastoje od dva nezavisna elementa: kutije i roletnog plašta (lamela) s vođicama (standardne ili na izbačaj). Koristimo VEKA PVC kutije bele boje prikladne za adaptaciju i novogradnju, dok roletne lamele mogu biti PVC ili ALU u raznim bojama.

VEKAVARIANT ispunjava jednim sistemom sve Vaše zahteve po pitanju modernih kutija za roletne:

 • Dostupna u tri različite dimenzije: 175, 210 i 235 mm
 • Kutija se može otvarati prema izboru pomeranjem revizionog otvora pozadi ili od dole
 • Standardno sa ekstrurudiranim sigurnosnim dodatkom protiv podizanja spuštene roletne sa spoljne strane
 • Termo-ispuna poklopca roletne od EPS-Neopora, fabbrički prosečena, tako da se po potrebi svaki podeok može veoma lako odstraniti u cilju stvaranja željenog prostora za ugradnju neophodnih elemenata
 • Montaža kutije za noseću gredu sa gornje strane i klip-spojnice za dodatne elemente
 • Montaža kutije za roletne i štoka sa strane bez šrafljenja uz pomoć specijalne čelične spojnice
 • Mogućnost slobodnog podešavanja elementa u kutiji za usmeravanje roletne u slučaju ugradnje dodatnih elemenata
 • Mogućnost proširenja kutije pomoću adaptera u cilju ugradnje zaštite od insekata
 • Koeficijent toplotne propustljivosti : Usb = 0,76 W/m².K
 • Temperaturni faktor: fRsi= 0,70

PVC ROLETNE LAMELE

Tehničke osobine lamela:

Različite dimenzije omogućuju da zavisno od uslova primene, promer namotane rolete u kutiji bude optimalan.
– Pokrivna širina: 37 mm
– Rebra roletni debljine 7 mm
– Boje: bela
– Preporučena maksimalna širina: 140cm
ALU profili roletni

ALU roletne ispunjene su posebnom poliuretanskom penom koja onemogućava zagrejavanje prostorije tokom letnih meseci.

Tehničke osobine profila:
Različite dimenzije omogućuju da zavisno od uslova primene, razmera namotane roletne u kutiji bude optimalana.
– Pokrivna širina: 37 mm
– Rebra roletne debljine 7 mm
– Boje: bela, tamnosmeđa, maslinastozelena, siva, boja drva

 

Širina (dubina) ugradnje profila ( 70 mm ) – veća debljina profila uglavnom znači bolje termo izolacione karakteristike profila. Širi proifili mogu imati veći broj komora, omogućavaju ugradnju šireg (dvoslojnog ili troslojnog) IZO stakla

– Vidljivi deo profila ( 118 mm ) – je karakteristika vezana pre svega za estetski izgled profila sa jedna strane a sa druge i praktična – masivniji profili su obično i jači i omogućavaju stavljanje jačih armatura.

– Broj guma za zaptivanje – prozorski profili obično imaju dve zaptivne gume i to na profilu krila i na profilu štoka (rama). Funkcija zaptivne gume je da spreči prolazak vetra, vode i prašine na mestima gde se spajaju (preklapaju) profili rama i profili krila. Kod zaptivnih guma treba obratiti pažnju da li su iste sastavni deo profila (fabrički su već postavljene na profil i seku se sa profilom prilikom konstrukcije) ili se posebno (ručno) postavljaju na profil krila i rama. Fabrički ugrađene zaptivne gume na profilima obično su bolje rešenje i imaćete sigurno manje problema od ručno postavljanih guma.

– Vrlo bitna stavka kod fizičkih karakteristika profila jesu debljine spoljnih zidova profila. U zavisnosti od toga kolike su debljine spoljnih zidova profila svi profili se prema standardu CSN EN 12608 – /Unplasticized polyvinylchloride (PVC-U) profiles for the fabrication of windows and doors – Classification, requirements and test methods / se dele na tri klase.

• A klasa profila su profili gde je deblijna vidljivih zidova profila (obojeni žutom bojom) su debljine ≥ 2.8mm, dok nevidljivi zidovi profila (na slici označeni zelenom bojom) moraju biti ≥ 2.5mm
• B klasa profila – vidljive zidovi moraju imati debljinu od ≥ 2.5mm, a nevidljivi moraju imati debljinu od ≥ 2.0mm
• C klasa profila – su profili koji ne zadovoljavaju predhodne standarde. Ne retko mogu se naći profili ove klase sa debljinom zidova od samo 1,5 mm.

Veća debljina zidova odnosno viša klasa profila obično znači višu cenu ali i bolje termoizolacione i fizičke karakteristike profila. Da bi smo određeni profil mogli okarakterisati kao kvalitetan sigurno je da treba da spada u klasifikaciju A ili B kategorije profila. U svakom slučaju termoizolacione karakteristike dobrih profila kreću se u rasponu od Uf = 1.1 W/m²K – 1.4 W/m²K.

© 2023 PVC stolarija Mondline. Sva prava zadržana.