Kontakt

Krovni PVC prozori

Krovni PVC prozori

Krovni PVC prozori potrebni su vlasnicima kuća i stanarima potkrovlja, a njihova konstrukcija umnogome se razlikuje od konstrukcije običnih prozora. PVC krovni prozor može se rotirati za 180° oko svoje centralne ose radi čišćenja, a njegovo spoljno staklo ima specijalne karakteristike, jer je direktno izloženo kiši, snegu i gradu. Osim znatnog ojačanja, kako bi izdržalo udar grada, staklo koje koriste PVC krovni prozori proizvodi i manju buku kada pada kiša u odnosu na obično staklo, a što je krovni prozor iz više klase, to su ove karakteristike izraženije. Krovni prozori često poseduju i roletne, upravo radi zaštite prilikom većih nepogoda.

Budući da ne mogu biti stalno otvoreni zbog padavina, krovni PVC prozori sadrže sisteme za provetravanje kada su zatvoreni, koji kod boljih modela sadrže i filtere protiv prašine i insekata. Zavisno od visine zida i nagiba krova, PVC krovni prozori mogu imati donje ili gornje upravljanje.

Dimenzije krovnih prozora biraju se prilikom naručivanja. Najpopularnije dimenzije su oko 70x120cm, a sve češće se kupuju i krovni PVC prozori velikih dimenzija, koji mogu sadržati i ogradu sa spoljne strane, što ih pretvara u balkone. Jedna od popularnih opcija za krovne prozore u novije vreme su i daljinski upravljači, posebno ako su prozori na većoj visni. PVC krovni prozori su bolji izbor od krovnih prozora od drugih materijala, jer drvo nije dovoljno snažno za krovne pozicije, dok grad može da ulubi aluminijum.

[Social9_Share]

© 2023 PVC stolarija Mondline. Sva prava zadržana.