Veka profili

 

Veka prozori

Prozori istovremeno spajaju i odvajaju životni prostor od spoljašnjeg sveta. Oni omogućavaju priliv svetlosti i pogled ka spoljašnosti. Ujedno Vas čuvaju od vetra i kiše, zimi zadržavaju toplotu, a leti čuvaju svežinu.
VEKA prozori odgovaraju svim ovim različitim prohtevima ne samo zbog svog atraktivnog dizajna, već i zbog njihovih izuzetnih tehničkih karakteristika, kao što su: postojanost materijala koji prozore čini dugotrajnim, i višekomornim sistemima sa odličnim izolacionim svojstvima, zahvaljujući kojima smanjujete troškove grejanja i povećavate stabilnost i sigurnost prozora.
Optimalna zvučna izolacija obezbedjuje mir i komfor u Vašem domu,a PVC-materijal, lak za održavanje, sa izuzetno postojan i otporan na sve klimatske uslove, pruža trajan atraktivan izgled Vašem prozoru.
Čelično ojačanje prema VEKA smernicama garantuju Vam visok nivo sigurnosti.
Širina (dubina) ugradnje profila ( 70 mm ) – veća debljina profila uglavnom znači bolje termo izolacione karakteristike profila. Širi proifili mogu imati veći broj komora, omogućavaju ugradnju šireg (dvoslojnog ili troslojnog) IZO stakla

Veća debljina zidova odnosno viša klasa profila obično znači višu cenu ali i bolje termoizolacione i fizičke karakteristike profila. Da bi smo određeni profil mogli okarakterisati kao kvalitetan sigurno je da treba da spada u klasifikaciju A ili B kategorije profila. U svakom slučaju termoizolacione karakteristike dobrih profila kreću se u rasponu od Uf = 1.1 W/m²K – 1.4 W/m²K.

 

ZAŠTO UGRADITI PVC PROZORE?
Energetski efikasni
Najbolji odnos kvaliteta i cene
Zdravi, trajni, pouzdani
Različiti oblici i boje

 

VEKA PROFILI
Različiti oblici i veličine
Preko 50 boja, dezena i tekstura
Postojani i otporni na atmosferilije
Prilagodljivi Vašim zahtevima

 

Sistem ulaznih vrata
Ulazna vrata su najbitniji stilski element svake fasade i moraju zadovoljiti sve Vaše visoke zahteve. Oni moraju da apsolutno pouzdano funkcionišu, da Vas štite od vremenskih nepogoda i da pružaju najviši nivo sigurnosti. VEKA sistemi ulaznih vrata Vam ne samo zbog vrhunskog kvaliteta profila mogu pružiti sve to. Pomoću dodatnog ojačanja, specijalnih okova i stakla se dodatno može povećati nivo sigurnosti i zaštita od provale. Neiscrpan asortiman oblika i kombinacija vrata – individualna i po Vašoj meri – ispuniće i Vaše najviše zahteve. Jednokrilna, dvokrilna ili vrata sa više elemenata za velike kuće, klasičnog ili modernog stila, sa ispunom od sigurnosnog stakla ili kaseta, sa jednim ili više elemenata sa strane, modernih neobičnih linija ili jednostavno elegantne - VEKA sistemi ulaznih vrata su idealno rešenje za najrazličitije situacije ugradnje kako pri novogradnji tako i za renoviranje.

 

Sistem kliznih vrata
Sistemi kliznih vrata omogućavaju harmoničan pristup bašti, terasi ili balkonu u vaš životni prostor i time povećavaju kvalitet stanovanja. Kako pri naknadnom renoviranju starih objekata ne bi moralo vršiti velike konstruktivne izmene, VEKA sistemi kliznih vrata se mogu proizvesti u najrazličitijim dimenzijama i nude savršena rešenje za sve Vaše individualne želje. U ponudi je široka paleta konstrukcijskih tipova. Želeli bi smo da Vam predstavimo sisteme za podizno-klizna vrata (HS) i paralelno-klizna-kip-vrata (PSK). Podizno-klizna vrata su veoma pogodna u slučaju pomeranja velikih staklenih površina. Krila miruju na odvojenim šinama, a prilikom otvaranja se lagano podigne krilo i pomeri u stranu. Paralelno-klizna-kip-vrata se upotrebljavaju kod manjih prolaza kao što su to balkonska vrata. Pokretno krilo se lako kipuje, pomera na šinu-vodjicu i pomera u stranu.

 

Sistem roletni
VEKA roletne pružaju zaštitu od sunca, toplote i neprijatne svetlosti, zaštitu od neželjenih pogleda i nepoželjnih gostiju. Pri niskim temperaturama zadržavaju toplotu u prostorijii, a istovremeno su i atraktivni stilski element svake fasade. VEKA paleta proizvoda sistema za roletne poseduje različite modele i konstrukcije pogodne za ugradnju pri novogradnji, kao i pri renoviranju. Kod kompletnih kutija za roletne su prozor, roletne i kutija jedna harmonična celina, a time je i njihova montaža znatno jednostavnija. Kutija i profili za roletne su napravljeni od optimalno kvalitetnog PVC materijala, otpornim na udarce i vremenske nepogode i time garantuju visok nivo stabilnosti i izdržljivost pri ekstremnim opterećenjima.

 

Kratak pregled prednosti:
Brza i laka ugradnja zbog kompatibilnosti sistema
Dobro dihtovanje i besprekorna funkcionalnost
Kutije za roletne sa izolacionim umetkom za otimalnu termoizolacionu vrednost: Usb = 0,85 W/m²K
Revizioni otvor se prema želji može postaviti unutar prostorije ili sa donje strane kutije
Stabilna tehnika vezivanja pomoću metalnih profila i šrafova kutije sa štokom
Materijal je lak za održavanje, otporan na svetlost i vremenske nepogode i time garantuje trajan atraktivan optički izgled.
Rukovanje po izboru sa gurtnom, šipkom ili električnim motorom

 

Za više boja u životu
Vrata i prozori u boji daju posebnu čar svačijem domu. Kompanija VEKA nudi široku lepezu boja i tekstura „drveta“ koja može zadovoljiti ukus i onih najprobirljivijih. Boju prozora možete izabrati u skladu sa bojom fasade Vaše kuće ili zgrade. Trake u boji se mogu postaviti na jednu ili obe strane i dozvoljavaju bezbroj kombinacija, ukoliko želite da Vam je boja unutrašnje strane prozora drugačija od spoljne.

 

Pratite nas

Mondline Pro - testiraj mobil aplikaciju

Konfigurator za online naručivanje okapnica i daski.
Testiraj DEMO