Kontakt

ALU Klizni sistemi

ALU Klizni sistemi


Klizni sistemi od aluminijuma su najsvestranija i najsnažnija vrata za svakodnevnu upotrebu. Ona mogućavaju spajanje unutrašnjih prostorija sa balkonima, tremovima i dvorištima bez ikakvih smetnji.

Klizna vrata su odličan izbor za objekte gde ima dosta ljudi, gde je velika prohodnost, a gde postoji manjak prostora i goruća potreba da se on maksimalno iskoristi. Mond Line Pro u saradnji sa grčkom kompanijom Elvial, proizvođačem aluminijumskih profila, izrađuje široki opseg kliznih vrata koje su podobne za komercijalne i stambene primene, koje se mogu prilagoditi i tradicionalnijim i modernijim objektima.

Naši sistemi su pažljivo napravljeni da pruže najveću snagu, stabilnost, sigurnost, ali i fleksibilnost dizajna. Najmodernija rešenja i dodatke za prozore i vrata možete pronaći uz Mond Line Pro i njima povećavati kvalitet stanovanja. Ako vam je potrebno da zaštitite svoj dom, možete tražiti posebne aluminijumske profile koji povećavaju bezbednost otežavajući provale zaptivkama i okovima.

Dug put su prešla klizna vrata od nepraktičnih, neprivlačnih vrata koje prave muke koliko ih i rešavaju, kakva su nekad bila. Današnja klizna vrata pružaju estetsko zadovoljstvo, lepotu kao i bezbednost, izdržljivost, funkcionalnost i uštedu energije. Dizajneri često preporučuju svojim klijentima aluminijumska klizna vrata jer se retko šta tako uklapa u moderan stil poput njih, a pritom se ovaj tip vrata može izraditi u veoma širokom opsegu boja. Najboje od svega je što se ne treba odreći funkcionalnosti i korisnosti zarad stilske koristi i ispunjenja estetskih želja.

Sa sposobnošću da stvore velike staklene površine, dozvoljavajući prirodnom svetlu da uđe u prostoriju, naša klizna vrata su savršeno rešenje za maksimizaciju prostora i smanjivanje barijera između spoljašnosti i unutrašnjosti. Pritom klizna vrata od aluminijuma deluju prilično skupoceno, ali su ipak isplativa.

Kako bi se povećavao nivo lakoće upotrebe koristimo podizno klizne sisteme, gde se klizna vrata podignu pre nego što se pokrenu preko šina.


Prednosti kliznih vrata u odnosu na obična po pitanju funkcionalnosti i maksimalnom korićenju prostora su brojna. Čak 10 puta više prostora zauzimaju obična vrata, te se izborom kliznih gubljenje prostora svodi na minimum. Korišćenje kliznih vrata sa malog gazište ili stepeništa je mnogo bezbednije, nego kada su u pitanju vrata sa klasičnim otvaranje jer osoba ne mora da zakorači unazad i rizikuje pad. Nešto što će svako sa decom ili starijim osobama u domaćinstvu znati da ceni. Ovaj tip vrata je takođe mnogo lakši za korišćenje hendikepiranim licima, naročito ljudima koji se kreću uz pomoć kolica, a i klizna vrata su obično šira od klasičnih jednokrilnih vrata.

Klizna vrata mogu da pomognu i da se smanji uticaj vekovnog neprijatelja Srba – promaje, pošto se ova vrata neće otvarati sama od sebe i zalupati.

Kako ogromni deo kliznih vrata čine stakla i na njih treba obratiti posebnu pažnju, naročito ako se vodi računa o termalnoj izolaciji. Mond Line Pro u svojoj ponudi ima niskoemisiona stakla, a i „LOWE“ staklo sa argonskim punjenjem za koje nije potrebna nikakva dodatna doplata.

Da se pri naknadnom renoviranju starih objekata ne bi morale vršiti velike konstruktivne izmene, aluminijumski sistemi kliznih vrata se mogu proizvesti u najrazličitijim dimenzijama i oblicima i nude savršena rešenje za sve individualne želje.

Vrste sistema:

Podizno klizni sistem (Veka slide)

Podizno-klizna vrata su idealna u slučaju pomeranja velikih staklenih površina i takva su pravi spoj sa alu stolarijom. Krila miruju na odvojenim šinama, a tokom otvaranja krilose lako podigne i pomeri u stranu.

Paralelno klizna kip vrata (psk – sistem)

Paralelno-klizna-kip-vrata se upotrebljavaju kod manjih prolaza kao što su to balkonska vrata, a ona se često prave od aluminijuma zbog stabilnosti. Pokretno krilo se lako kipuje, pomera na šinu-vodjicu i pomera u stranu.[Social9_Share]

© 2023 PVC stolarija Mondline. Sva prava zadržana.