Održavanje stolarije

Kvalitet koji traje

Kompanija Mond Line Pro od 2008. godine sa posebnom pažnjom pristupa održavanju vaše stolarije. Dugogodišnja predanost kvalitetu i zadovoljstvu naših klijenata omogućila nam je da razvijemo širok spektar usluga koje će produžiti životni vek vaše stolarije i održati je u vrhunskom stanju.

mond line pro usluge odrzavanje stolarije znacaj

Koji je značaj redovnog održavanja stolarije?

Održavanje stolarije je ključno za njeno dugotrajno funkcionisanje. Redovnim čišćenjem stolarije, uklanjate prljavštinu, prašinu i potencijalno štetne materije koje mogu oštetiti materijal stolarije ili premaze. Čisto i dobro održavana stolarija doprinosi estetskom izgledu vašeg doma i održava površine sjajnim, čineći da stolarija izgleda kao nova. Takođe, redovno čiščenje profila, stakla, dihtung gume i okova čuva sposobnost stolarije da čuva energiju i samim tim smanjujete račune.

Kako pravilno održavati PVC stolariju?

PVC stolarija je poznata po svojoj izdržljivosti, ali i zahteva određenu pažnju kako bi ostala u vrhunskom stanju. Da bi vaša PVC stolarija duže trajala neophodno ju je na pravi način održavati.

Čišćenje i podmazivanje brava i šarki

Redovno podmazivanje i čišćenje po potrebi osiguraće da se PVC prozori i PVC vrata otvaraju i zatvaraju bez problema. Za čiščenje se preporučuje upotreba blagog sredstvo za pranje posuđa u kombinaciji sa vodom. Koristite meku četku ili sunđer kako biste nežno uklonili prljavštinu i prašinu sa površine. Nakon toga, dobro isperite čistom vodom i obrišite stolariju suvom krpom. Nikada ne koristite abrazivna sredstva za čišćenje, kao što su abrazivne četke ili abrazivni prahovi, jer mogu oštetiti površinu PVC stolarije. Takođe, izbegavajte korišćenje jakih hemijskih sredstava za čišćenje, poput acetona ili rastvarača, jer mogu izazvati promene u boji ili oštetiti materijal.

Zamena dihtunga

Vremenom, dihtung gume mogu da se istroše, puknu ili oštete, što može dovesti do gubitka toplote, infiltracije vlage i smanjenja zvučne izolacije. Zato je važno da povremeno pregledate dihtunge na svojoj stolariji i zamenite ih kada primetite znakove oštećenja.

Održavanje i čišćenje profila

Redovno čišćenje površine PVC stolarije održaće njen estetski izgled i sprečiti akumulaciju prašine i prljavštine.

mond line pro usluge odrzavanje stolarije pvc
mond line pro usluge odrzavanje stolarije alu

Kako možete očuvati funkcionalnost i estetiku ALU stolarije?

ALU stolarija je izbor koji donosi brojne prednosti. Njeni karakteristični atributi uključuju visoku izdržljivost, otpornost na vremenske uslove, nisku potrebu za održavanjem i modernu estetiku. Osim toga, ALU stolarija pruža izvanrednu energetsku efikasnost i sigurnost. Kako bi ALU stolarija mogla da u potpunosti ispuni svoju ulogu u prostoru neophodno je preduzeti odgovarajuće korake u njenom održavanju.

Čišćenje ALU profila

Da biste očuvali sjaj, boju i celokupni estetski doživljaj neophodno je redovno čišćenje i poliranje ALU profila stolarije. Slično kao i za PVC stolariju, ALU stolarija zahteva nežno čišćenje i izbegavanje jakih hemijskih sredstava i abrazivnih materijala. Preporučuje se povremeno nanošenje specijalnog sredstva za održavanje aluminijuma kako biste sačuvali sjaj i očuvali površinu.

Podmazivanje šarki i brava

Šarke i mehanizmi na vratima i prozorima trebaju redovno podmazivanje kako bi se osiguralo glatko otvaranje i zatvaranje. Koristite specijalno podmazivanje za ALU stolariju.

Zamena oštećenih delova

Bilo da su u pitanju ručke, brave ili druge komponente potrebno je na vreme uočiti oštećenja i izvršiti zamenu delova koji više nisu u funkciji.

Problemi koji nastaju usled loše održavane stolarije

Loše održavana stolarija može prouzrokovati niz problema za vlasnike nekretnina. Povećana potrošnja može ozbiljno opteretiti kućni budžet. Osim toga, estetski aspekt stolarije može biti narušen, što utiče na celokupan izgled i percepciju kvaliteta doma. U slučaju ozbiljnih oštećenja ili nedovoljnog održavanja, troškovi popravki ili zamene stolarije mogu biti znatno viši. Stoga, redovno održavanje stolarije nije samo praktičan izbor, već i investicija u udobnost, funkcionalnost i dugoročnu vrednost vaše nekretnine.

mond line pro usluge odrzavanje stolarije problemi

Imate problem sa PVC ili ALU stolarijom u vašem prostoru?

Ako naiđete na ozbiljnije probleme ili ne znate kako da održavate određene komponente, uvek je preporučljivo konsultovati se stučnjacima za stolariju kako bi dobili adekvatan savet. Kontaktirajte nas i prepustite održavanje vaše stolarije iskusnim profesionalcima.

Pored usluge održavanja stolarije našim klijentima nudimo i druge vrste usluga poput: