Kontakt

Energetska efikasnost

U svetu građevinarstva već dugi niz godina pitanje broj jedan je unapređenje energetske efikasnosti objekta.

Ukoliko znamo podatak da se najveći energetski gubici ostvaraju kroz prozore, čak 30%, onda postaje jasnije zašto je zamena prozora prvi korak svakog vlasnika nekretnine kada želi da smanji račune i postigne uštede u potrošnji energenata.

Ograničenost prirodnih resursa iz godine u godinu povećava cenu energenata, pa se sve češće razmišlja o zameni dotrajale stolarije. Ne postoji investicija koja sebe u potpunosti isplaćuje kao zamena stare stolarije.

energetska-efikasnost

Ali ukoliko se odlučite za renoviranje, morate se pažljivo upoznati sa proizvodima koji se nude na tržištu jer nije svaka nova stolarija energetski efikasna. Zato proverite u kojoj su klasi prozori koje želite da kupite i kolika je debljina spoljašnjih zidova. Najbolje je da je klasa A, treba da bude 3,0mm sa tolerancijom od 0,2 mm. Debljina zidova je veoma bitna da bi šrafovi za pričvršćivanje okova i šarki mogli kvalitetno da drže prozor.

Profili klase A otporniji su na savijanje i krivljenje pod optrećenjem, a uglovi su čvršći i otporniji kako na silu pucanja, tako i na udarce.

Shodno tome, smanjenje debljine spoljašnjih zidova prozorskih profila nikako ne dolazi u obzir. Trenutna prednost niže cene ne vredi mnogo u poređenju sa trajnim negativnim posledicama po pitanju kvaliteta i trajnosti.

Nekada su prozori bili poznati kao rasipnici energije, dok nove generacije prozora mnogo više doprinose termo izolaciji. Time se smanjuju troškovi grejanja i doprinosi uštedi energije – što dalje smanjuje zagađenje vazduha i time pomaže očuvanju prirode.

Zahvaljujući većem broju komora (5-6 komora), PVC profili zajedno sa kvalitetnim niskoemisionim staklom, kvalitetnim zaptivkama i okovom, postižu vrhunsku termo i zvučnu izolaciju. Mond Line Pro proizvodi PVC prozore od VEKA PVC profila izuzetnog kvaliteta koji obezbeđuju energetsku efikasnost objekta.

9 prednosti mond line pro-a:

PVC stolarija Mond - prednosti profila Image Map
1 Profili od 5 i 7 komora

Profili sa kojima radimo imaju pet ili sedam komora i spadaju u A klasu PVC profila sa debljinom spoljašnjeg zida od 3mm. Ovo znači da su stabilnost, zaštita od hladnoće, topline i buke osetno veće u odnosu na profile niže klase.

2 Ojačanja rama

Ojačanja rama kutijastog oblika 1,5 mm debljine unutar profila osigurava postojanost profila i umanjuje mogućnost savijanja.

3 PP profil

PP profil je element koji služi za postavljanje untrašnjih prozorskih daski i spoljašnjih okapnica koje služe za zaštitu fasade od kiše i vlage.

4 LOW-E staklo sa argonskim punjenjem

LOW-E staklo sa argonskim punjenjem je nisko emisiono staklo sa dva ili tri panela između kojih se nalazi argon, gas koji je slabiji toplotni provodnik od vazduha, što poboljšava ukupni termalnu izolaciju.

5 Polusigurnosni okov

Polusigurnosni okov je element koji se ugradjuje na okov i pruža zaštitu od nasilnog ulaska sa spoljne strane i povećava bezbednost objekta.

6 DSG zabravljivanje

DSG zabravljivanje omogućava da se prozorno krilo koje nema standardnu ručicu otvori mnogo lakše i jednostavnije. Otvaranje pomoćnih krila regularnih prozora se vrši preko ručica ugrađenih na bočnoj strani mehanizma prozora, na vrhu i dnu okova, što otežava otvaranje naročito kod visoko pozicioniranih prozora. Sa DSG zabravljivanjem pomoćno krilo se otvara jednim potezom!

7 Mikro provetravanje

Mikro provetravanje sa prihvatnikom omogućava luftiranje vazduha kroz izuzetno mali ventilacioni otvor u nagibnom položaju, što je idealno u slučaju dugog odsustva iz objekta poput odlaska na odmor. Mikro provetravanje sa prihvatnikom obezbeđuje daleko veću sigurnost objekta u odnosu na provetravanje otvaranjem na kip.

8 SECUSTIC ručica

SECUSTIC ručica ima patentirani uređaj za blokiranje, koji obezbeđuje maksimalnu zaštitu objekta. Ona pomaže da se spreči pomeranje okova na prozoru sa spoljašnje strane i pruža odličnu zaštitu od provala. Patent omogućava normalnu upotrebu prozorske ručice sa unutrašnje strane, ali blokira ručicu ako neko pokuša da je obrne sa spoljašnje strane ili ako pokuša preko okova sa spoljašne strane da nasilno otvori prozor.

9 Herco ručica

Herco ručica sa šnaperom za pritvaranje balkonskih vrata omogućava da konačno u potpunosti zatvorite vrata sa spoljne strane što će vam mnogo značiti tokom letnjih dana kada boravite na terasi, ali ne želite da topao vazduh ulazi u kuću kroz odškrinuta vrata. Ne postoji rizik da ostanete zatvoreni napolju jer se vrata otvaraju laganim potezom.

Navedene stavke Mond Line Pro nudi u svojoj osnovnoj ponudi i za njih nije potrebna dodatna doplata.

© 2023 PVC stolarija Mondline. Sva prava zadržana.