Energetska efikasnost

Pružite svom domu potrebnu energiju i uštedite!

Dugogodišnji imperativ građevinske industrije je unapređenje energetske efikasnosti objekata, a ključna promena često počinje zamenom dotrajale stolarije. Znate li da se čak 30% energetskih gubitaka dešava upravo kroz prozore? To nas navodi na zaključak da je zamena stolarije prvi korak ka smanjenju računa i ostvarivanju značajnih ušteda u potrošnji energije.

Sa ograničenim prirodnim resursima i rastućim cenama energenata, zamena stolarije postaje investicija koja se višestruko isplati. Ali pre nego što se odlučite za renoviranje, ključno je da pažljivo istražite proizvode koji su dostupni na tržištu, jer nije svaka nova stolarija energetski efikasna.

mond line pro energetska efikasnost

Zašto izabrati energetski efikasnu stolariju?

Razlozi za odabir energetski efikasne stolarije su brojni. Prvo, takva stolarija znatno smanjuje potrošnju energije u domu, bilo da je reč o grejanju zimi ili hlađenju leti. Kvalitetna izolacija održava temperaturu unutar prostora, što rezultira nižim računima za energiju. Osim toga, energetski efikasna stolarija poboljšava udobnost tako što sprečava gubitak toplote i smanjuje buku spolja. Takođe, ona doprinosi zaštiti životne sredine, smanjujući emisije štetnih gasova. Na kraju, ovakav izbor često povećava vrednost nekretnine, privlačeći kupce ili zakupce zainteresovane za nisku potrošnju energije i udobnost prostora.

Na šta treba da obratite pažnju prilikom kupovine stolarije?

Proverite u kojoj klasi se nalaze PVC prozori koje planirate kupiti, kao i debljinu spoljašnjih zidova. Idealan izbor su prozori klase A sa minimalnom debljinom od 3,0 mm i tolerancijom od 0,2 mm. Debljina zidova je od suštinskog značaja kako bi se obezbedilo trajno pričvršćivanje okova i šarki.

Prozori klase A su otporniji na deformacije pod opterećenjem i izdržljiviji kako protiv pucanja tako i udaraca. Smanjenje debljine spoljašnjih zidova nije opcija, jer trenutna ušteda na ceni nije uporediva sa dugoročnim posledicama na kvalitet i trajnost.
U prošlosti su prozori bili energetski „vampiri“, ali današnje generacije pružaju izuzetnu termo izolaciju, smanjujući troškove grejanja i doprinoseći uštedi energije. Ova pozitivna promena ne samo da smanjuje zagađenje vazduha, već takođe doprinosi očuvanju prirode.

Ukoliko postoji mogućnost uvek je bolje odabrati prozore sa troslojnim staklom jer obično su efikasniji u pogledu termalne izolacije i energetske efikasnosti u poređenju sa dvoslojnim staklom. Trostruki stakleni paneli pružaju dodatni sloj izolacije i smanjuju gubitak toplote, što čini prostor udobnijim i smanjuje potrošnju energije za grejanje i hlađenje. Pored toga, značajnu ulogu igra i odabir kvalitetne dihtung gume koja služi za hermetičko zatvaranje između okvira prozora ili vrata i staklenih panela i sprečava propuštanje vazduha.

PVC profili sa 5 ili 7 komora, kvalitetnim niskoemisionim staklom, efikasnim dightung gumama i okovom, postižu izvanredne rezultate u termo i zvučnoj izolaciji. Mond Line Pro koristi visokokvalitetne VEKA PVC profile koji garantuju energetsku efikasnost vašeg objekta.

mond line pro energetska efikasnost obratiti paznju

Pogledajte našu ponudu

Mond Line Pro nudi vam širok dijapazon proizvoda koji mogu povećati energetsku efikasnost prostora. Kontaktirajte nas kako bismo vam pomogli u izboru PVC stolarije i Aluminijumske stolarije u skladu za vašim potrebama.