Podprozorske daske

Zašto su podprozorske daske važne u uređenju prostora?

Podprozorske daske, iako često zanemarene, igraju bitnu ulogu u estetici i funkcionalnosti vašeg doma. One ne samo što pružaju praktično rešenje za pokrivanje prostora ispod prozora već i doprinose ukupnom izgledu enterijera. Takođe igraju ključnu ulogu u zaštiti ALU i PVC prozora sa unutrašnje strane od vlage i oštećenja. Pored toga, one pružaju i površinu za postavljanje ukrasa, biljaka ili korisnih predmeta, što čini prostor toplijim i privlačnijim.

mond line pro dodatna oprema okapnice zasto

Kako odabrati prave podprozorske daske za svoj dom?

Odabir pravih podprozorskih dasaka zahteva razmatranje potreba, enterijera i budžeta. Kontaktirajte naš stručni tim koji će vam pomoći da izaberete boje i dezen koji će se savršeno uklopiti u vaš prostor.

Kako se ugrađuju podprozorske daske?

Ugradnja podprozorskih dasaka je jednostavna.

  1. Prvo je neophodno pripremiti podprozorske daske prema unapred zadatim dimenzijama.
  2. Nakon pripreme vreme je za montažu. Potrebno je postaviti daske na željeno mesto ispod prozora
  3. Da bismo pričvrstili daske, koristimo niskoekspanzionu penu ili silikon. Ovo su idealni materijali za lepljenje, jer obezbeđuju čvrsto prianjanje. U oba slučaja postupak postavljanja je isti. I jedan i drugi materijal se nanose ravnomerno duž cele površine daske, zatim se daska lagano pritisne, a nakon toga očiste ostaci.
 

Ugradnja podprozorskih dasaka na ovaj način obezbeđuje čvrsto prianjanje i estetski privlačan izgled. Obratite pažnju na to da ostavite dovoljno vremena da se lepak stvrdne pre nego što koristite daske kao deo vašeg enterijera.

mond line pro dodatna oprema okapnice ugradnja

Pored podprozorskih dasaka iz naše ponude izdvajamo i okapnice za prozore i terase koje su predviđene za spoljašnju ugradnju i štite vaš dom od kiše i ostalih vremenskih uslova.