Okapnice

Kako okapnice za prozore i terase dodaju vrednost vašem domu?

Da li ste ikada razmišljali o značaju okapnica za prozore i terase? Ovi dodaci su važni u očuvanju prostora od vremenskih nepogoda, poboljšanju energetske efikasnosti i dodavanju estetskog šarma prostoru. Na taj način indirektno mogu povećati vrednost nekretnine, kao dodatak PVC ili ALU stolariji.

mond line pro dodatna oprema okapnice zasto

Zašto su okapnice za prozore i terase važne?

  • One predstavljaju funkcionalne štitnike koji čuvaju vaš dom od vremenskih nepogoda poput kiše, snega i grada
  • Često služe kao elegantan dodatak fasadi, poboljšavajući ukupan izgled vašeg doma.
  • Okapnice igraju bitnu ulogu u očuvanju toplote tokom zime i održavanju prijatnih temperatura tokom leta. Time se smanjuju troškovi grejanja i hlađenja, čineći vaš dom energetski efikasnijim.

Kako se okapnice ugrađuju?

  • Okapnice se seku po željenoj dužini, širini i dubini. Uz njih dolazi i nekoliko PVC čepova u bojama koje odgovaraju bojama okapnica, kako bi sve bilo estetski uklopljeno.
  • Osim odabira pravog materijala, ključno je da okapnice instalira kvalifikovano osoblje. Posebno važno je osigurati odgovarajući nagib okapnice kako bi se sprečilo zadržavanje vode i omogućilo nesmetano oticanje, čime se efikasno štiti fasada od potencijalnih oštećenja uzrokovanih vodom.
mond line pro dodatna oprema okapnice ugradnja

Koje vrste i boje okapnica možete pronaći u Mond Line Pro ponudi?

U ponudi imamo ALU okapnice Asistal i Glafuristop. Naša ponuda uključuje tri osnovne boje: belu, antracit i braon. Ove boje odgovaraju standardnim RAL nijansama 9016, 8014 i 7016.

Ukoliko razmišljate o ugradnji okapnica kako biste poboljšali funkcionalnost i izgled vašeg doma ili poslovnog prostora, kontaktirajte nas kako bismo vam pomogli pri odabiru.

Pored okapnica iz naše ponude izdvajamo i podprozorske daske namenjene za unutrašnju ugradnju.