Okapnice

Kako okapnice za prozore i terase dodaju vrednost vašem domu?

Da li ste ikada razmišljali o značaju okapnica za prozore i terase? Ovi dodaci su važni u očuvanju prostora od vremenskih nepogoda, poboljšanju energetske efikasnosti i dodavanju estetskog šarma prostoru. Na taj način indirektno mogu povećati vrednost nekretnine, kao dodatak PVC stolariji ili Aluminijumskoj stolariji.

mond line pro dodatna oprema okapnice zasto

Zašto su okapnice za prozore i terase važne?

  • One predstavljaju funkcionalne štitnike koji čuvaju vaš dom od vremenskih nepogoda poput kiše, snega i grada
  • Često služe kao elegantan dodatak fasadi, poboljšavajući ukupan izgled vašeg doma.
  • Okapnice igraju bitnu ulogu u očuvanju toplote tokom zime i održavanju prijatnih temperatura tokom leta. Time se smanjuju troškovi grejanja i hlađenja, čineći vaš dom energetski efikasnijim.

Kako se okapnice ugrađuju?

  • Okapnice se seku po željenoj dužini, širini i dubini. Uz njih dolazi i nekoliko PVC čepova u bojama koje odgovaraju bojama okapnica, kako bi sve bilo estetski uklopljeno.
  • Osim odabira pravog materijala, ključno je da okapnice instalira kvalifikovano osoblje. Posebno važno je osigurati odgovarajući nagib okapnice kako bi se sprečilo zadržavanje vode i omogućilo nesmetano oticanje, čime se efikasno štiti fasada od potencijalnih oštećenja uzrokovanih vodom.
mond line pro dodatna oprema okapnice ugradnja

Koje vrste i boje okapnica možete pronaći u Mond Line Pro ponudi?

U ponudi imamo ALU okapnice Asistal i Glafuristop. Naša ponuda uključuje tri osnovne boje: belu, antracit i braon. Ove boje odgovaraju standardnim RAL nijansama 9016, 8014 i 7016.

Ukoliko razmišljate o ugradnji okapnica kako biste poboljšali funkcionalnost i izgled vašeg doma ili poslovnog prostora, kontaktirajte nas kako bismo vam pomogli pri odabiru.

Pored okapnica iz naše ponude izdvajamo i podprozorske daske namenjene za unutrašnju ugradnju, kao i ostalu dodatnu opremu za PVC prozore.