Okov za prozor i vrata

Nevidljiva snaga okova

Okovi (brave, šarke, nosači, šipke i kvake) predstavljaju vrlo bitan detalj prozora ili vrata na koji potencijalan kupac treba da obrati pažnju. Ovaj deo omogućava normalno funkcionisanje stolarije, odnosno otvaranje i zatvaranje prozora u različitim načinima: okretno, nagibno, nagibno-okretno, itd.

mond line pro materijali okov za prozor i vrata kako odabrati

Kako odabrati kvalitetan okov za prozore?

Funkcionalnost stolarije u velikoj meri zavisi od okova. Njihov glavni zadatak jeste da osiguraju nepropusnost, otvaranje, zatvaranje i naginjanje krila PVC prozora ili ALU prozora.

Moderni okovi za PVC stolariju su proizvedeni od vrlo kvalitetnih legura i zatvaraju se apsolutno čvrsto, čuvaju toplotu, robusni su, izdržljivi i postižu visok nivo sigurnosti.
U zavisnosti od načina otvaranja i individualnih potreba, koriste se različite vrste okova.

Transformišite stolariju uz bogatu ponudu Mond Line Pro okova

Naša ponuda obuhvata sledeće vrste okova:

  • ROTO – Jedna od vodećih kompanija u tehnologiji proizvodnje kada su u pitanju okovi za prozore, okovi za stolariju i klizne sisteme. Nemački okovi za PVC stolariju ispunjavaju najviše standarde u vezi sa sigurnošću, lakim korišćenjem, trajnošću i dizajnom.
  • SIEGENIA – Ugradnjom okova ovog visokokvalitetnog evropskog proizvođača nemačke firme, PVC stolarija dobija neophodnu čvrstinu i potreban kvalitet mehanizama za otvaranje i zatvaranje elemenata stolarije.
  • MACO – Jedan od vodećih proizvođača okretnih i okretno-nagibnih okova za građevinsku stolariju u Austriji.
  • G-U – Visoka svojstva čelika koji se koristi u proizvodnji prilikom izrade G-U okova pružaju poseban kvalitet otvora krila prozora ili PVC vrata.
  • STUBLINA – Domaća kompanija koja je, zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu i inovativnim tehničkim rešenjima, stekla status lidera u Evropi u proizvodnji okova za aluminijumsku stolariju.