PVC prozori

Kako izabrati kvalitetne PVC prozore?

PVC prozori su prozori vrhunskog kvaliteta i kao takvi predstavljaju esenciju trajnosti i efikasnosti u svetu stolarije. Kao kompanija koja postoji od 2008. godine, sa višegodišnjim iskustvom u proizvodnji i ugradnji PVC i aluminijumske stolarije, Mond Line Pro se ponosi što koristi najkvalitetnije profile evropskih kompanija – PVC profile nemačkog brenda VEKA.

VEKA PVC profili su sinonim za izuzetnu izdržljivost i vrhunske termoizolacione karakteristike, koji garantuju da će vaši prozori biti dugotrajni, energetski efikasni i estetski savršeni.

mond line pro pvc stolarija pvc prozori energetski efikasni

Da li su PVC prozori energetski efikasni?

Da li debljina okvira utiče na energetsku efikasnost PVC prozora?

Debljina okvira PVC prozora značajno utiče na energetsku efikasnost. PVC prozori, izrađeni od polivinil-hlorida, predstavljaju savršen spoj efikasnosti i estetike za vaš dom. Ova vrsta prozora ima izvanredna toplotna svojstva, koja će vam pomoći da smanjite troškove grejanja i hlađenja. 

Njihova kompaktna struktura i spojeni elementi čine ih energetski efikasnim materijalom. Deblji okviri pružaju bolju izolaciju i smanjuju gubitak toplote, ali mogu smanjiti površinu stakla i uticati na prirodnu svetlost u prostoriji.

Ekonomičnost i zvučna izolacija

PVC stolarija je takođe ekonomična opcija u poređenju s drugim materijalima, poput aluminijumskih ili drvenih prozora. Osim što štede novac, PVC prozori nude i izvanrednu zvučnu izolaciju, stvarajući tišu i mirniju unutrašnjost vašeg doma.

Estetika i održavanje

Njihova jednostavnost održavanja čini ih praktičnim izborom za svakog vlasnika doma. Možete ih pronaći u širokom spektru boja i oblika, što omogućava da se savršeno uklope u estetiku vašeg prostora. Komarnici za prozore u 90% slučajeva se naručuju zajedno sa prozorima

Zašto izabrati VEKA PVC prozore?

Zamena starih prozora bez komplikacija

VEKA pruža prilagodljive PVC profile za prozore u različitim oblicima i veličinama, što omogućava kreiranje prozora po vašim specifičnim zahtevima. Bez obzira da li su vam potrebni pravougaoni, trouglasti, lučni ili ovalni prozori, VEKA profili čine to izvodljivim. Ova fleksibilnost je ključna, posebno kada renovirate stare zgrade ili kuće, zadržavajući autentičan izgled fasade.

Sa VEKA PVC prozorima, nema potrebe za rušenjem zidova prilikom zamene starih prozora.

mond line pro pvc stolarija pvc prozori zasto izabrati veka
mond line pro pvc stolarija pvc prozori razlicite boje i dizajn

PVC prozori različitih boja i dizajna

Koliki je vek trajanja ovih prozora?

Rok trajanja PVC stolarije može biti decenijski iz nekoliko razloga. Proveren recept kvalitetne PVC stolarije jeste odabir kvalitetnog PVC profila, čelične armature (ojačanja), okova vrhunskog kvaliteta i na kraju montaža od strane proverenih montažera.

PVC prozori su dugotrajno rešenje koje čuva vašu investiciju tokom vremena. Za razliku od drvenih prozora koji zahtevaju redovno održavanje, lakiranje i šmirglanje, PVC prozori su izuzetno jednostavni za održavanje – dovoljno je samo da se s vremena na vreme prebrišu običnom krpom.

Osim praktičnosti, PVC prozori su trajni i ekonomični i pružaju najbolji odnos cene i kvaliteta.

PVC prozore je moguće reciklirati, što ih čini ekološki prihvatljivom opcijom, jer se na taj način doprinosi očuvanju naše planete.

PVC klizni sistemi kao pregrade između prostorija

PVC klizni sistemi se mogu koristiti i kao elegantne pregrade između prostorija, stvarajući prostrane i funkcionalne enterijere.

Jednokrilni, dvokrilni i trokrilni PVC prozori

Funkcionalnost, izdržljivost i dugotrajnost

Jednokrilni PVC prozori su prilagodljivi i dolaze u različitim oblicima i dimenzijama, od onih manjih predviđenih za kupatila do onih većih i masivnijih modela za ostale prostorije. Jednokrilni prozori omogućavaju dobro provetravanje kada se otvore na kip, lako se održavaju i često su ekonomičnija opcija za opremanje doma.

Dvokrilni PVC prozori su simetrični i odlikuje ih izuzetna lakoća rukovanja. Moderni PVC profili, koji mogu biti različitih dimenzija, pružaju maksimalnu izolaciju. Najčešće se koriste sa roletnama u dnevnim i spavaćim sobama, širine 140 i 160cm. Prilikom naručivanja i kupovine bitno je da precizno izmerite širinu krila.

Trokrilni PVC prozori su česta opcija u mnogim kućama i stanovima u našoj zemlji i regionu. Mogu biti različitih dimenzija, najčešće širine 180-240cm i visine 120-160cm. Trokrilni prozori imaju dva segmenta – veći čine dva preklopna krila, a manji segment čini jedno krilo odvojeno stubom. Najčešće rešenje podrazumeva mogućnost otvaranja bočnih krila u oba smera, dok se srednje krilo otvara samo horizontalno. Osim toga, možete prilagoditi karakteristike krila, uključujući izbor profila, boje, stakla, roletni i dodataka.

mond line pro pvc stolarija pvc prozori jednokrilni dvokrilni trokrilni
mond line pro pvc stolarija pvc prozori kvalitet

Kvalitet PVC prozora po pristupačnoj ceni

Najpovoljniji PVC prozori dolaze i sa besplatnom ugradnjom (za standardne dimenzije) što čini ovaj proizvod još pristupačnijim za domaće tržište. 

Cena PVC prozora zavisi od četiri ključna faktora: vrste profila, broja stakala, vrste stakala i dodatnih opcija.

Ukoliko želite da saznate cenu PVC prozora koje želite da naručite, možete koristiti naš kalkulator. Za sva ostala pitanja i specijalne zahteve kojih nema u kalkulatoru, slobodno nas kontaktirajte. Takođe, izrađujemo i aluminijumske prozore.

Možete se odlučiti za jedan od sledećih profila:

mond line pro materijali veka pvc profili veka 70

VEKA 70

VEKA 70 sistem profila sa pet komora i 70 mm dubine ugradnje, predstavlja vrhunsko rešenje za prozore u stambenim i poslovnim objektima. Tehnički usklađen sa evropskim standardima predstavlja ekonomično rešenje i pruža sklad između visoke tehnologije i estetskog dizajna.

Zahvaljujući optimalnoj širini profila prozor propušta obilje svetlosti, dok klasičan dizajn sa blago zaobljenim konturama savršeno odgovara različitim stilovima gradnje. Sa lajsnama prilagođenim za termo-stakla debljine do 24 mm, VEKA 70 pruža vizuelnu privlačnost i odličnu termoizolaciju, postavljajući standarde u funkcionalnosti i estetici.

mond line pro materijali veka pvc profili veka softline 82

VEKA SOFTLINE 82

SOFTLINE 82 predstavlja inovativni sistem sa sedam komora i trostrukim staklom koji postavlja standarde u oblasti sigurnosti, funkcionalnosti i termoizolacije. Sa osnovnom dubinom ugradnje od 82 mm, geometrija profila je termički optimizovana, obezbeđujući izuzetnu toplotnu izolaciju.

Zahvaljujući VEKA kvalitetu, debljini zidova profila u klasi A i čeličnim ojačanjem sistem pruža optimalnu stabilnost čak i kod velikih elemenata, kao što su stakleni zidovi. Samim te je moguće spojiti zahteve moderne arhitekture za velikim staklenim površinama i maksimalnu energetsku efikasnost.

SOFTLINE 82 ne postavlja ograničenja kada su u pitanju oblikovanje i boje. Tri nivoa zaptivanja obezbeđuju pouzdanu zaštitu od ekstremnih temperatura, promaje i vlage. Unutrašnje rastojanje prozorskih stakala od 25 mm dodatno unapređuje termičku izolaciju, čineći ovaj sistem izuzetno efikasnim i prilagodljivim modernim zahtevima.

mond line pro materijali veka pvc profili veka softline 82 sa alu oblogom

VEKA SOFTLINE 82 SA ALU OBLOGOM

VEKA SOFTLINE 82 sa ALU oblogom donosi vrhunski dizajn u kombinaciji sa izuzetnom termoizolacijom. Sistem sa sedam komora i trostrukim staklom, postavlja nove standarde u industriji stolarije. Aluminijumske obloge proširuju paletu boja VEKA prozora, omogućavajući eloksiranje i plastificiranje u svim nijansama RAL palete. 

SOFITLINE 82 sa ALU oblogom nudi neograničene mogućnosti u oblikovanju i bojama. Tri nivoa zaptivanja pružaju pouzdanu zaštitu od ekstremnih temperatura, promaje i vlage. Ovaj sistem je optimalno rešenje koje zadovoljava najviše standarde dizajna, trajnosti i životnog komfora.

Naši radovi