Kontakt

PVC STOLARIJA

PVC stolarija je osvojila tržište

U vreme kada je estetika imperativ, energetska efikasnost potreba i edukovanost kupaca, a samim tim i njihova zahtevnost, na najvišem mogućem nivou, PVC stolarija je osvojila tržište. Šta je to što  je čini tako izuzetnom u odnosu na ostale materijale?

ODLIČAN ODNOS KVALITET-CENA

PVC stolariju karakteriše izuzetan odnos cene i kvaliteta. To je razlog zašto se mnogi kupci prilikom zamene dotrajale stolarije odlučuju baš za ugradnju PVC prozora i vrata. Ukoliko zaista dobijete ono što ste poručili nećete imati problema, ali ukoliko niste dovoljno edukovani važna napomena je da samo i jedino povoljnija cena ne sme biti vaš jedini parametar pri kupovini. U tom slučaju je bolje da renoviranje odložite jer ćete se svakako suočiti sa problemima.
Veoma je teško primetiti razliku između kvalitetne i manje kvalitetne stolarije, tako da spolja gledano one izgledaju gotovo isto. Što znači da se veoma lako možete prevariti i zbog nešto niže cene uzeti stolariju koja ne može ispuniti nijedan od zahteva koje očekujete.
Prvo pravilo je da izaberete kvalitetan PVC profil. Naš pvc profil Veka je prava mera kvaliteta. Njegov kvalitet je u direktnoj vezi sa količinom aditiva koji se dodaju u procesu proizvodnje, a koju vi ne možete kontrolisati, niti utvrditi. Iz tog razloga je bitno da kupujete stolariju izrađenu od PVC profila renomiranih svetskih proizvođača koji strogo vode računa o kvalitetu i to deklarišu.
Birajte PVC profile sa više komora jer sa povećanjem broja komora povećavaju se termoizolaciona svojstva stolarije kao i njen vek trajanja. Za naše klimatske uslove sa vrelim letima i hladnim zimama preporuka je najmanje petokomorni PVC profil. Ali porast broja komora profila direktno utiče na cenu PVC stolarije što znači da se tu krije jedna od zamki kupovine jeftine stolarije.
Ukoliko se odlučite za firmu koja proizvodi PVC stolariju od kvalitetnih profila onda ne morate da brinete o kvalitetu ugrađenih stakla, okovima ili konstrukciji metalnog ojačanja u PVC kutiji. Naša firma MONDLINEPRO sigurno neće dozvoliti luksuz da kvalitetan profil kombinuju sa nekvalitetnim ostalim elementima stolarije.

ENERGETSKA EFIKASNOST

Usvajanjem seta novih zakona o energetskoj efikasnosti objekata i zahtevom da svaki novi objekat mora posedovati energetski pasoš, ali i svetskim trendom koji je skoncentrisan na razvoj objekata sa nultim energetskim gubicima, PVC stolarija je našla svoje važno mesto u ovoj priči. Naime, ograničeni svetski energetski resursi, iz godine u godinu, uslovljavaju povećavanje cene energenata i struje sa jedne strane i povećavaju potrebu za pronalaženjem alternativnih vidova energije, ali i smanjenja energetskih gubitaka u objektima. Utvrđeno je da se najveći energetski gubici, oko 30% svih ostvarenih gubitaka, ostvaruju kroz prozore. I tako je stolarija našla svoje važno mesto u energetskoj efikasnosti objekata. PVC stolarija ukoliko je izrađena od kvalitetnog profila i sa svim pratećim elementima koji karakterišu kvalitetan građevinski proizvod u potpunosti ispunjava sve stroge zahteve energetske efikasnosti. Iz tog razloga banke se utrkuju u ponudi kredita za povećanje energetske efikasnosti objekata, a na prvom mestu se krediti odnose na zamenu dotrajale stolarije jer je to prvi element, a ujedno i najbitniji  koji će povećati energetsku efikasnost, odnosno smanjiti energetske gubitke.

ESTETIKA I FUNKCIONALNOST

PVC stolarija se dokazala svojim kvalitetom i veoma brzo osvojila tržište. Vodeći računa prilikom kupovine stolarije o kvalitetu proizvoda, ali i o kvalitetu ugradnje i ukoliko je vaš proizvod na ovaj način stigao u vaš dom onda nemate razloga za brigu. Od vaše nove stolarije dobićete mnogo i u estetskom i funkcionalnom smislu.
  • Na prvom mestu ispuniće svoju prvu i osnovnu funkciju, a to je da predstavlja barijeru između spoljne sredine i unutrašnjosti objekta.
  • Dobićete energetski efikasan objekat. Nijedna investicija nije potpuno isplativa kao ugradnja nove PVC stolarije kroz smanjene račune za utrošak električne energije korišćene za zagrevanje i hlađenje objekata, ili smanjenje potrošnje energenata u procesu grejanja.
  • Širok spektar boja i oblika koji mogu estetski unaprediti vaš životni i radni prostor. Vaši prozori sada mogu biti kružni, nepravilnih oblika, sa ukrasnim staklima, u različitim bojama. Neiscrpan je izbor kombinacija koje su vam na raspolaganju. Jednostavno smo rekli zbogom dosadnim, pravougaonim drvenim prozorima.
  • Veliki izbor načina otvranja PVC prozora štedi prostor i čini ga funkcionalnijim i omogućava bolje iskorišćenje prostora.
  • PVC stolarija je odličan zvučni izolator. Posebno je pogodna za život na visokim spratovima, pored prometnih saobraćajnica, igrališta.

LAKO ODRŽAVANJE

PVC stolarija je veoma laka za održavanje i otporna na visoke i niske temperature. Nema farbanja, propadanja, guljenja boje, zaštite od buba koje napadaju drvo. Dovoljno je da je očistite krpom potopljenom u detrdžent i vaša stolarija će zablistati.

PVC STOLARIJU JE BITNO KO UGRAĐUJE

Odlučili ste se da zamenite staru dotrajalu stolariju. Birajte firmu koja koristi kvalitetne PVC profile, stakla, okove, ali jednako bitno je da firma ima obučene radnike koje znaju da uzmu meru i kvalitetno ugrade stolarju. Što znači ne kupujte stolariju na stovarištima, već nađite firmu koja može da zatvori ceo proces i koja daje garanciju. Kvalitet ispred cene! MONDLINEPRO je Vaš pravi i najbolji izbor.

© 2023 PVC stolarija Mondline. Sva prava zadržana.